Immunerősítés hidegen sajtolt olajokkal

Szeretném nektek bemutatni Martincsevicsné Jenei Gizellát, a GastrOlaj.hu szerzőjét, aki egy egészen kivételes immunerősítő szakértője. Gizus, hidegen sajtolt olajokkal foglalkozik, de nem is akárhogyan! Az olajakat saját sajtolóüzemükben készítik, amelyeknek alapanyaga a saját gazdaságukból kerül ki. A GastrOlaj hidegen sajtolt olajakat mi magunk is használjuk, ezért kértem meg Gizust, hogy egy interjú keretei között meséljen nekünk ezekről a természetes immunerősítőkről.

Fogadjátok szeretettel!

1. Mi az, amit mindenképpen érdemes tudni a hidegen sajtolt olajakról? Mitől olyan egészségesek?hidegen sajtolt olaj

A hidegen sajtolt olajok a kíméletes sajtolásnak köszönhetően megőrzik az olajos magvakban található sok-sok vitamint és ásványi anyagot, ezen felül rendkívül gazdagok a szervezet számára nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakban.

A szervezet kiegyensúlyozott működéséhez elengedhetetlenek a jó minőségű zsírok. Azért érdemes elsősorban a növényi olajokat választani, mert bizonyított, hogy azoknál is gyógyítóként funkcionál, akik ülő munkát végeznek (míg az állati zsírok ebben az esetben lerakódnak).

2. Hogyan történik a sajtolás?

Meg kell különböztetnünk hidegen és melegen sajtolt olajokat.
Nálunk hidegen sajtolással készülnek az olajok. A hidegen sajtolás lényege, hogy egyáltalán nem használunk magas hőmérsékletet az olaj kinyeréséhez (ennek azért van jelentősége, mert így nem károsodnak az értékes összetevők). A folyamatot úgy kell elképzelni, hogy az előre megszárított és megtisztított magok egy zárt rendszeren (csigás présen) haladnak keresztül. Ez a zárt rendszer biztosítja, hogy a sajtolás folyamán semmilyen adalékanyag, vagy szennyeződés nem érintkezik a magokkal, vagyis a kinyert olaj 100 %-osan természetes, hidegen sajtolt növényi olaj.
Ezzel szemben a melegen sajtolás során a magokat ledarálják, sóval és vízzel elegyítik, majd magas hőmérsékleten pirítják. Ezután következik maga az olajütés. Az így nyert olaj jó ízű, de élettani hatás szempontjából nem olyan értékes, mint a hidegen sajtolt olaj, amit mi is készítünk.

3. Milyen felhasználási területei vannak a hidegen sajtolt olajaknak?

A hidegen sajtolt olajokat alkalmazhatjuk belsőleg és külsőleg is.
Belsőleg alkalmazva – értékes összetevőiknek köszönhetően – számos betegséget előzhetünk meg a fogyasztásukkal. A hangsúly számomra a megelőzésen van. Fontos kiemelni, hogy ezek az olajok nem csodaszerek, önmagukban nem gyógyítanak meg semmilyen betegséget. Viszont rendkívül értékesek, hiszen rendszeresen fogyasztva segíthetnek elkerülni, megelőzni a betegségeket.

Külsőleg alkalmazva is élvezhetjük jótékony hatásukat. Magas E-vitamin tartalmuk miatt például rendkívül jól ápolják a száraz, érzékeny bőrt, segítséget nyújthatnak többek között a bőrproblémák kezelésében, a terhességi csíkok megelőzésében, a narancsbőr leküzdésében, vagyis a bőr egészségének megőrzésében.
Vannak olyan esetek, amikor a két alkalmazási módot együtt javaslom. Saját példámat említeném, mert a kislányom rendkívül száraz, ekcémára hajlamos bőrrel született. Nála nagyon jó eredményeket értünk el a dióolaj és a barackmagolaj külső és belső alkalmazásával, hiszen a bőrt nem csak kívülről, hanem belülről is érdemes hidratálni.

Mindezek mellett rendkívül sokoldalúan felhasználhatóak a konyhában is. Elsősorban hidegen ajánlom a fogyasztásukat (fontos, hogy ne hevítsük őket 60 °C fölé). Különlegessé teszik az egyszerű mártásokat, szószokat, de készíthetünk ízletes pesztót is a felhasználásukkal.

4. Az influenzaszezon kellős közepén járunk. Melyik hidegen sajtolt olajat ajánlod immunerősítésre gyermekeknek és hogyan hat ez a szervezetükre?

Elsősorban azokat az olajakat ajánlom, melyek bizonyítottan tartalmaznak E-vitamint. Az E-vitamin az immunrendszer védőfunkcióját több ponton támogatja, segít megelőzni a fertőzéseket.

Amikor eldöntöttük, hogy bevizsgáltatjuk az olajaink összetételét egy független laboratóriummal, akkor mindenképpen szerettem volna, hogy ha E-vitamintartalom is a vizsgálandó vitaminok között szerepel. Nem csalódtam, hiszen amit már korábban tapasztalatból tudtam, azt a vizsgálat csak megerősítette.
Éppen ezért én azokat az olajainkat ajánlom, melyek bizonyítottan tartalmaznak E-vitamint, így segíthetnek a téli megbetegedések leküzdésében. Elsősorban a hidegen sajtolt barackmagolajt, a hidegen sajtolt dióolajat és a hidegen sajtolt mogyoróolajat.

Ezeket az olajakat nyugodtan lehet egyszerre is fogyasztani, ilyenkor azonban érdemes az olajokból egy egyenlő arányú keveréket készíteni és ebből a keverékből fogyasztani naponta 1 teáskanállal. Gyerekeknek is ajánlom napi rendszerességgel.

5. Melyek azok a hidegen sajtolt olajok, amelyek nálad beszerezhetők?

Jelenleg 6 féle hidegen sajtolt olajat készítünk saját sajtoló üzemünkben, melyeket webáruházunkon keresztül lehet megvásárolni.

A kínálatunk tartalmaz:

  • hidegen sajtolt tökmagolajat
  • hidegen sajtolt dióolajat
  • hidegen sajtolt mákolajat
  • hidegen sajtolt lenmagolajat
  • hidegen sajtolt mogyoróolajat
  • hidegen sajtolt barackmagolajat

Ha többet szeretnél tudni a hidegen sajtolt olajakról, akkor a GastrOlaj.hu weboldalon minden információt megtalálsz!

A Gastrolaj, hidegen sajtol olajakat az alábbi linkre kattintva tudod megvásárolni.
http://aruhaz.gastrolaj.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás